Tråd stemmer:
  • 0 stemmer - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adria Altea 542
#1
En Adria Altea 542 fra 2006/2007, står til at have en egenvægt på 975 kg. Er der nogen der har prøvet at have sådan en på en vægt, i køreklar stand. for at se hvad den vejer? Altså uden tøj, borde, stole, telt, mad m.m. Har hørt fra mange at campingvogne som regel vejer mere end egenvægten siger, selv om der ikke er puttet noget i den. Kører i en Berlingo, som må trække 1100 kg, så den skal ikke veje meget mere før jeg ikke må have den på krogen..
Svar igen med citat :)
#2
Nu kender jeg ikke tilladt totalvægt på en Berlingo, som du har, ej heller ved jeg, hvor mange personer / bagage, der skal med på tur, men umiddelbart vil jeg mene, at selvom vognen holder de 975 kg, så er 125 kg i lastevne altså ikke ret meget, - og skal "resten" så ind i Berlingo´en, sammen med familien (som jeg heller ikke kender antallet / vægten på), så kan det hurtigt komme til at knibe med den samlede vogntogsvægt, hvis vi regner med f.eks 2 voksne + 2 børn, "hund, kat og kanariefugl" med div. tøj, sko, legetøj, service, mad, campingudstyr osv osv,
Mit bedste råd er: Få vejet den konkrete vogn, - der kan være forskelle i udstyr (eftermonteret), - og ellers find en anden vogn med mindre egenvægt, alternativt skift bilen ud. ;-)
Hilsen
Arly

[Billede: egetbanner_zpsd39218de.jpg]
[Billede: Basis3.jpg]
Svar igen med citat :)
#3
Med en køjevogn er det efter min mening umuligt at ende under 1100 kg! Vores adria har også en egenvægt på 975 kg og når vi har pakket til 2 voksne og et barn så er vi over de 1100 kg. Alene det at fylde vand og skyllevand på tager de første 50 - 60 kg. Jeg vil mene at det er en umulig opgave.
Mvh Kurt
[Billede: 1892dbaf-48ec-453a-942f-62f40820c66c_zpssvvntjrx.jpg]
LMC 520 MDK med Toyota Verso 2.0 som trækdyr.
Svar igen med citat :)
#4
(06-09-2012, 21:07)KurtPoulsen Skrev: Med en køjevogn er det efter min mening umuligt at ende under 1100 kg! Vores adria har også en egenvægt på 975 kg og når vi har pakket til 2 voksne og et barn så er vi over de 1100 kg. Alene det at fylde vand og skyllevand på tager de første 50 - 60 kg. Jeg vil mene at det er en umulig opgave.

Nu kan man jo også vente med at fylde vand på vognen indtil man er kommet frem til målet, og så måske bare ha' nogen få liter til "undervejs" ;-)
Når man er ude i marginalerne, vil jeg nok prioritere andre ting end lige 50 til 60 liter vand.
Hilsen
Arly

[Billede: egetbanner_zpsd39218de.jpg]
[Billede: Basis3.jpg]
Svar igen med citat :)
#5
Enig med Arly - vi har - til to personer - en lasteevne på ca 200 kg, og vi skal i hvert fald IKKE have vandtanken fyldt op hjemmefra, hvis vi skal holde os indenfor tilladt totalvægt (det kniber nok endda) Rullende øjne
Svar igen med citat :)
#6
Tak for alle svarerne. Jeg kan have alt bagage i Berlingoen, har også en stor tagboks på taget. Mit problem er bare om cv i tom tilstand overstiger de 1100 kg, for nogen siger at køleskab, toilet, madresser m.m. ikke er regnet med i egenvægten
Svar igen med citat :)
#7
Vi kunne ikke drømme om at fylde vand på hjemmefra. Og det sidste vi gør, inden vi kører hjem igen, er at tømme alle tanke. Der er jo ingen grund til, at når man ligger lige på kanten af hvor meget vægt man må kører med, så ligger der flere liter vand og det der er værrer og skulper rundt.
Mvh. Bitten Laursen SmilerGriner bredtRullende øjne
Kører Citroën Berlingo 1,8 i årg. 2000, Hobby Prestige 480 årg. 1991.

Svar igen med citat :)
#8
(07-09-2012, 13:24)dabrjo Skrev: Tak for alle svarerne. Jeg kan have alt bagage i Berlingoen, har også en stor tagboks på taget. Mit problem er bare om cv i tom tilstand overstiger de 1100 kg, for nogen siger at køleskab, toilet, madresser m.m. ikke er regnet med i egenvægten

Ja, det er fint, - husk bare på, at der også er en begrænsning for bilens tilladte totalvægt, - og at personernes vægt indgår i det tal Smiler
STOR tagboks, - ja, den har også en begrænsning, - typisk er 75 kg max på taget incl bøjler og boks, - og så er det ligemeget, hvor stor eller lille boksen er, - desuden er det er dårlig plan at læsse for tungt på taget da bilens tyngdepunkt derved hæves med deraf følgende dårligere stabilitet under kørslen.

Igen vil jeg sige, - få nu vejet den konkrete campingvogn, så er du fri for alle spekulationer om, hvad folk siger der er med eller ikke er med i vognens egenvægt.
At der er plads nok, er ikke det samme som at det er tilladt at medbringe mere gods / bagage, da det er vægten, der i sidste ende er afgørende, - både for bilen og for campingvognen.
Skal vi gå endnu længere, skal du jo også tage hensyn til max. tilladte akseltryk på bilen, når du læsser den.
Hilsen
Arly

[Billede: egetbanner_zpsd39218de.jpg]
[Billede: Basis3.jpg]
Svar igen med citat :)
#9
Alt det med bilens totalvægt er jeg klar over Arly, har lige været i Italien her i sommers, hvor bilen var læsset. havde den også på en vægt efter jeg havde pakket den, og den var under totalvægten, og den overskred ikke akseltrykket på nogen af akslerne, i en tagboks lægger man selvfølgelig alt det lette, som fylder meget, som tøj og dyner. Det er ikke nemt at veje en campingvogn som man ikke har, og tvivler på at nogen som sælger en adria altea 542 vil låne mig den inden evt. køb, for at jeg lige kan få vejet den.

Har lige skrevet til Adria, om de kan svare mig på mit spørgsmål. Kan se på deres nye Adria Altea 542, at den har en egenvægt på 1040 kg, og en køreklar vægt på 1100 kg, så der kommer 60 kg oven i egenvægten, så hvis der også gør det på 2006 modellen, så har jeg ikke noget problem. Tak for alle svarerne;-)
Svar igen med citat :)
#10
(07-09-2012, 16:12)dabrjo Skrev: Alt det med bilens totalvægt er jeg klar over Arly, har lige været i Italien her i sommers, hvor bilen var læsset. havde den også på en vægt efter jeg havde pakket den, og den var under totalvægten, og den overskred ikke akseltrykket på nogen af akslerne, i en tagboks lægger man selvfølgelig alt det lette, som fylder meget, som tøj og dyner. Det er ikke nemt at veje en campingvogn som man ikke har, og tvivler på at nogen som sælger en adria altea 542 vil låne mig den inden evt. køb, for at jeg lige kan få vejet den.


Så kan du jo bede sælgeren om at dokumentere campingvognens vægt ved vejeseddel fra offentlig vejerbod, som en betingelse for en evt handel, hvor du selv kører med for at sikre dig at vognen reelt vejes med "sit indhold", - så du derved sikre dig at den vejer max 975 kg,
Det kommer forhandlerne nok til at gøre i stigende grad nu, hvor folk´s bevidsthed omkring vægt er tiltagende, og der desuden sælges et stigende antal mindre biler med mindre trækkapacitet i forhold til tidligere.
Hilsen
Arly

[Billede: egetbanner_zpsd39218de.jpg]
[Billede: Basis3.jpg]
Svar igen med citat :)
#11
(06-09-2012, 23:23)Arly Skrev: Nu kan man jo også vente med at fylde vand på vognen indtil man er kommet frem til målet, og så måske bare ha' nogen få liter til "undervejs" ;-)
Når man er ude i marginalerne, vil jeg nok prioritere andre ting end lige 50 til 60 liter vand.
Nu var det også bare ment som et eksempel. Og jeg er da enig når der ikke er mere at gøre godt med.
Hvis vi skal køre her i Danmark gør vi det heller ikke, men på sommerturen til Italien og med børn i bilen er det efter min mening en nødvendighed.
Og vi har ikke nogen problemer med at være inden for de 280 kg vores må laste. Ikke engang med vand i.
Men få vognen vejet. Så er det hele meget nemmere
Mvh Kurt
[Billede: 1892dbaf-48ec-453a-942f-62f40820c66c_zpssvvntjrx.jpg]
LMC 520 MDK med Toyota Verso 2.0 som trækdyr.
Svar igen med citat :)
#12
Vær obs på at den vægt som producenterne skriver kan afvige op til 5% af totalvægten, uden at de kan gøres ansvarlig og hvad de ellers skriver, for at sikre dig selv, så syntes jeg du skal betinge en evt handel med at vægten ikke overstiger xx kg, så i ikke ender med noget øv bøv Smiler
Hygge og hejsa

Lars

[Billede: banner.jpg]
Svar igen med citat :)


Hop til forum:


Bruger(e) der ser denne tråd: 1 Gæste(r)