Tråd stemmer:
  • 0 stemmer - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renovering af Sprite Alpine fra 70.
#76
Ej så må i lige jer en fantastisk tur Smiler Jeg har en bosch finecutter så skal bare have en anden klinge på. Super fedt vi kan trække på dine erfaringer.
Mvh
Benjamin
Svar igen med citat :)
#77
Hej alle sammen.

Går og fifler med Varme og udluftning i campingvognen.

Og jeg vil installere et varmluftssystem i vognen, det er den ikke født med.
Ligeledes skal der noget udluftning til, det ved jeg, og jeg mener ikke den har tilstrækkelig med huller i bunden.

Der er tvangsudluftningshuller i bunden lige ved siden af gasovnen.
Så er der 3 tvangudluftninger i toppen af vognen, på væggene.
Og så er der selvfølgelig taglugen, som ikke kan lukkes helt.

Men ville det ikke være fornuftigt at lave en hul gennem bunden i hvert magasin, der er 2 magasiner i bag, og 2 i front?

Jeg vil også lave dobbeltbund, og dobbelt bagvæg i magasinerne.
Men her har jeg også et par spørgsmål.

Da jeg allerede har lavet fronten på magasinerne, og det er lavet med en liste i bunden, ville jeg skære nogle huller i hver magasin, 2 cm over gulvet og sætte små udluftningriste i. Disse som skulle sørge for ventilation under dobbeltbunden.
Inde i magasinet indkapsler jeg så de riste, så luften med sikkerhed bliver ført under dobbeltbunden, og ikke ud i magasinet.

i bunden af magasinet vil jeg så lave den dobbeltvæg, så luften løber op forbi varmeslangen. og derfra op langs væggen.

Men hvis jeg skulle lave fristluft indtag i bunden, og jeg spørger hvis, for jeg ved ikke om jeg skal, men skal jeg så føre det op over dobbeltbunden, eller skal det være under dobbeltbunden.

Jeg har gået og tænkt over dette længe, og jeg vil gerne have nogle inputs fra jer andre, som har camperet i mange år og ved hvad der er godt.

Ligeledes så skal der vel være nogle huller i luftrøret som peger ud i magasinet ikke? og ikke kun op langs ryglænet?

Håber i kan guide mig lidt til hvordan det skal opbygges, det eneste der ikke kan ændres er de 2 cm bag ved ryglænet, og de 2 cm over gulvet ved magasin forkant.
Eller er alt muligt... Smiler tror jeg.

Mvh Daniel.
Svar igen med citat :)
#78
Nå, min plan var egentligt at lægge de originale billeder ind igen, da denne post ikke rigtigt er til noget når billederne ikke passer... men jag kan fandme ikke få det til at passe med hvad jeg har skrevet skulle ligge der...
Måske jeg får styr på det, ellers laver jeg en masse nye indlæg her på siden med billeder, det er lidt ærgeligt, og det kunne løses hvis jeg kunne se hvad billederne hed originalt.
men sådan er det indtil videre, Jeg har fået døren lavet færdigt, og det har jeg ikke så mange billeder af, egentligt fordi da jeg lavede de tænkte jeg at det kunne være ligemeget når resten af billederne ikke var der, Men når det så er sagt, så har jeg i bund og grund pillet alu pladerne af den gamle dør, skåret dem til så de passer i bredde og højre med den nye dør.
Kortet den nye dør + ramme af så den passede i højden med hullet i vognen, limet det hele sammen med silikone, sat den samle lås i igen, og så ligner det den originale dør, bare med tætsluttende gummilister og ordentlig pasform.
Det er bestemt ikke noget jeg vil anbefale andre at kaste sig ud i, da det involvere en del bukke og smedearbejde, og en helvedes masse finnusseri.
Men resultatet er blevet godt, billeder kommer meget snart.
Er ved at slibe undervognen ned, den skal have noget rustprimer, og noget sort hammerlak.
så skal træbunden have træbeskyttelse, der skal bores huller i ramme til og trækkes kabler, der skal isoleres, og der skal til sidst trækkes gas.
Når det er gjort så skal ALT elektrisk sluttes til i vognen.

Indeni er der bygget skab og toilet, der mangler enkelte vægplader da der skal være hylder.
Tv'et er bygget ind i skabet, og kan trækkes ud i gangen, overskabet bagerst i vognen er kommet op igen, samt mørklægningsrullegardiner og hylder herover, rullegardinerne skal lige passes til, de er lidt for lange.
Der er kommet batteri i det bagerste venstre magasin, og jeg er ved at lave aircondition i den modsatte side.
Foran i vognen er jeg ved at montere vandtank, pumpe og alt det der hører til, og ligeledes køleskabet er ved at blive færdigmonteret.
Vi mangler lidt låger til skabene hist og her, har overvejet bare at lave forhæng i køkkenet, for at spare på vægten.
Der er monteret lys enkelte steder, men indtil jeg får undervognen færdig og trukket kabler, kommer der ikke til at komme mere lys op.

Vi har været på camping i den som den er nu, det fungerede fint, dog erfarede vi at der var noget der ikke skulle laves som først planlagt, men så er det jo godt jeg ikke er helt færdig.

Billeder kommer snart, så i kan se hvordan det ser ud.
Svar igen med citat :)
#79
Vi er vidst mange der venter spændt på at se resultatet, det vi set indtil nu er i hvert fald flot Smiler
Hygge og hejsa

Lars

[Billede: banner.jpg]
Svar igen med citat :)
#80
Ja, jammen i skal nok få billeder Smiler bare rolig.

Lige nu er den kørt på bedding, den skal have slebet undervogn ned, og males påny. Først med en rust Primer, og så en pæn sort.
derfor er gaskassen og koblingen pillet af, og hjulene også, det fik jeg så ikke lige billeder af mens det var lyst, så de kommer senere.

her er lidt billeder hvor den er kørt på ramper, for lettere at komme til underneden.
Som i kan se er den nye dør kommet godt i, den funker, og der er sat en låge i hvor den gamle gasudluftning til køleskabet sad. Den skal dog males og modificeres så den ligner den gamle igen. igen, i skal nok få billeder af dør og det hele, men det nåede jeg ikke lige i dag.

Ellers er vognen slebet ren for rust, og jeg er næsten færdig med at male med Primeren. På billederne kan i se hvordan det så ud før jeg begyndte.

Nå jo altså, vi er jo begyndt at bruge vognen, den er da så færdig indeni at vi sagtens kan tage afsted, også selvom gassen og vandet ikke er lavet endnu.
Så vi fik da en dejlig tør og varm uge på camping Smiler

Så kabinen er ikke helt færdig, og der går nok lidt med det, går og nusser om det i ny og næ når der er tid til det.


Vedhæftet fil(er) Thumbnail(s)
               
Svar igen med citat :)
#81
Så er det fælgenes tur.
undervognen er ved at blive malet, som i nok skal få billeder af også.

Men lige nu er jeg ved at sandblæse fælgende.
og som i kan se på billederne er det rigtigt effektivt, før og efter billede på fronten af fælgende, og et før og et igangværende på indersiden.


Vedhæftet fil(er) Thumbnail(s)
               
Svar igen med citat :)
#82
Så er der lidt billeder indefra.
der er kommet hylder op i siddegruppen i bag, den gamle trekanten top af det originale skab. den skal så beklædes med plade, og så skal der låger i.

I siden i bag har jeg lavet en hylde øverst, og så er der gemt rullegardin nedenunder, de er ikke passet til endnu, men det kommer, vil se om jeg kan lave en hjemmelavet kasette. Og pladerne skal selvfølgelig dækkes ind.

I forenden er der lavet 2 rum, lidt højere end de originale, og det er ikke meningen der skal være siddeplads, kun seng.
I den højre skal der så være køleskab, og i den ventre vandtank, da jeg også har vandpåfyldningen der. Og så er der lavet plads til at vores grill kan stå dernede også.
Imellem i 2 magasiner, bliver der så plads til sko mm. og afstanden mellem de 2, er lavet så vores trappe til vognen, kan hænges op på hovedet i toppen, som så kan udgøre endnu en hylde når der køres. Det skal der nok komme billeder af også.

Toilettet er også godt på vej, der er sat vask op, og trukket ledninger til en eventuelt hane.
Spejlet fandt jeg i en genbrugsbutik.
Der er så også kommet dør i til toilet og til skabet, det kommer der billeder af når jeg får plade på væggen udenpå.

Eller er undervognen blevet grundet, her kan i se trianglen, den skal så ligesom resten af vangerne have en gang sort.
Og bremsetrmlerne blev malet med grunder og så sort, det gik så lidt galt med den sorte, jeg fik lavet en masse løbere, så de skal lige slibes ned, så får den igen.


Vedhæftet fil(er) Thumbnail(s)
                               
Svar igen med citat :)
#83
Nu kom jeg så selv til at se på billederne, og kom til min store overraskelse til at se den jo er utæt i venstre front.
Det har den ikke været før, og kan se at skinnen udvendig gaber, håber det er det... så jeg kan lappe det.
Til min store irritation er det så påvirket sådanne steder at jeg ikke kan skjule det Sur
Svar igen med citat :)
#84
Nu ved jeg ikke om du har givet finérpladerne i bunden træbeskyttelse endnu, men ellers er der en ret smart løsning til den slags.

Du bruger en ganske almindelig havesprøjte, og en tilpas tynd træbeskyttelse alá Gori 22. Brug endelig ikke træbeskyttelse indvendig, da det indeholder Funkisider (tror jeg nok det hedder).
[Billede: phptelYWVPM.jpg]
Renault Megane Stc. 1.6 16V 110 HK med Hobby 430 TK De Luxe 1991 på krogen.
Svar igen med citat :)
#85
Ja, men jeg havde egentlig ikke tænkt mig at give pladerne noget, fordi de har været blottet omkring fyret, og de ser ud som nye endnu.
Vandfast x-finer kan sagten holde til at være i det fri, og her på campingvognen har det ingen problemer med at tørre igen, så der er ingen fare.
Havde egentlig tænkt jeg ville gøre det, men nu beklæder jeg også hele bunden med flamingo, så jeg nøjes med at male det træ der er blottet når jeg er færdig...

Men ja, det var da egentlig en ret smart og enkel måde at gøre det på.. takker Smiler
Svar igen med citat :)
#86
(13-08-2012, 17:06)Lynx Skrev: Ja, men jeg havde egentlig ikke tænkt mig at give pladerne noget, fordi de har været blottet omkring fyret, og de ser ud som nye endnu.
Vandfast x-finer kan sagten holde til at være i det fri, og her på campingvognen har det ingen problemer med at tørre igen, så der er ingen fare.
Havde egentlig tænkt jeg ville gøre det, men nu beklæder jeg også hele bunden med flamingo, så jeg nøjes med at male det træ der er blottet når jeg er færdig...

Men ja, det var da egentlig en ret smart og enkel måde at gøre det på.. takker Smiler

Lynx, Du skal lige tænke på at, selve finéren IKKE er vandfast, kun den lim de enkelte lag er limet sammen med, så "vandfast" finér der sidder i det fri, kan sagten slå sig og formulde. Smiler

Vi har på vores hus "vandfast finér" og det har ikke "evig" levetid - og det ses, så en smule beskyttelse vil nok ikke skade. Rækker tunge
           HYGGE FRA PERIBELLE OG HJEMMESTYRE  Genert

[Billede: 2rfqbs9.gif]
[Billede: 2z70fie.jpg]
Svar igen med citat :)
#87
Korrekt, men det finer der sidder på vognen nu er 42 år gammelt, og ser ud som nyt, ligesom træværket også gør under vognen, det er ikke så udsat dernede, og det kan tørre når det blir vådt.
Men der kommer flamingo udenpå det, så det bliver lukket inde.
Svar igen med citat :)
#88
Hejsa.

Dette er en vældig gammel tråd, og har desværre mistet de billeder der mangler.

Men men men, jeg kan til info sige at vi har haft mange rigtigt gode ferier i vognen, og jeg vil snart oploade nogle billeder af hvordan den ser ud idag.
Kan ydermere sige at vognen er blevet solgt, da vi har fået 2 dejlige børn, og så blev den altså for lille.
Og jeg kørte den til syn igår uden at have rørt en finger på vognen og den gik igennem uden anmærkninger Smiler

Så jeg vil formentlig starte en ny tråd der handler om den "nye" vogn, som også skal have en lille "opfrisker" inde i. Denne gang er valget faldet på en Solifer Nordica fra 94, så det er en lidt anden type vogn Smiler

Men jeg vil vende tilbage med billeder Smiler
Svar igen med citat :)


Hop til forum:


Bruger(e) der ser denne tråd: 1 Gæste(r)