Tråd stemmer:
  • 0 stemmer - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renovering af Sprite Alpine fra 70.
#61
Citer:Men det vigtigste af det hele er dog, at vognen gik igennem syn uden at de kunne sætte en finger på den, så det var bare lækkert

Stort tillykke med synsgodkendelsen. Måske man en dag støder på jer og kan se vidunderet.
           HYGGE FRA PERIBELLE OG HJEMMESTYRE  Genert

[Billede: 2rfqbs9.gif]
[Billede: 2z70fie.jpg]
Svar igen med citat :)
#62
Ja det er da bestemt muligt, vi har snakket om at vi måske næste år når den er færdig tager med på det såkaldte tossetræf, hvis det kan passe med arbejdet.

Så skulle der være mulighed for at tage et kig Smiler
Svar igen med citat :)
#63
Lige lidt billeder fra de nye kistebænke, som nu sidder fast i både gulv og alle sider, ikke som det originale der kun sad fast i gulvet.
beklager nogle af dem er lidt mørke.


Vedhæftet fil(er) Thumbnail(s)
               
Svar igen med citat :)
#64
Og så opslået til spiseplads.

Og lidt billeder fra vores ankomst til bryllupsrejsens mål. Galsklint Camping, ikke så langt fra vores bopæl, fordi det jo var vores første gang på camping, så mon ikke man glemte halvdelen. (jo, det gjorde man)

Der var en del man ikke vidste man skulle bruge, og en del man bare skulle ud og købe fordi det kunne man bare ikke undvære.
Det blev til en del, men ikke spildte penge, for vi nød det, og det er bestemt ikke sidste gang.

Har desværre ingen billeder af teltet indefra lige nu, men vi investerede i et campingskab med 5 hylder, tæppe til forteltet, og for at holde stilen, blev det søgræstæppe fra bauhaus.
En Letvægts gasflaske, med tilhørende forteltsvarmer, og nogle små småting.

Billederne som i kan se er fra vi slår teltet op, Det var vores allerførste gang, og det var nemt, og tog kun 30 min. Det er i god stand, dog er der lige et par småting der skal skiftes.
Man skulle tro vi havde prøvet det før, men det har vi ikke. Ligeledes da det skulle pilles ned, så det ud som om vi havde gjort det 100 gange før.. Men der var også tilskuere, ca. 10 der sad og spiste rundt omkring søndag formiddag, så det skulle jo også helst se sådan ud.


Vedhæftet fil(er) Thumbnail(s)
               
Svar igen med citat :)
#65
Vi fandt ud af et par ting på ferien som skulle laves om, eller skulle tilføjes, hvilket er rart, for vognen er jo langtfra færdig, så vi skal ikke til at skille noget af for at lave det.
Vi kommer nok igen til at campere lidt i den under opbygningen, så mon ikke der kommer flere småting.
dog fandt vi ud af, at når der kun bruges elvarme i vognen, så skal de 2 huller i bunden lukkes på en eller anden måde, for ellers kan det bare ikke varmes op, så enkelt er det.

Selvfølgelig med gas, så skal de være åbne. Så der skal jeg lave en sluse.
Og så kunne vi godt have brugt noget aircondition om natten... det blev herrevarmt, og det var ikke så godt.
Men jeg har også et gør det selv aircondition projekt på tegnebordet, som ikke kommer til at koste alverden, om det virker?
Tjaaa... det virker til at køle store akvarier ned, så mon ikke den også kan overskue en bette campingvogn.
Det projekt skal jeg nok lade jer være en del af, og det snart, for det næste jeg skal til at kikke på i campingvognen er køkkenet, det kan vi bare ikke undvære, og der hænger det system sammen med byggeriet af dette.

Ang. Aircondition projektet kan jeg fortælle at det er en Affugter der bliver bygget en smule om. Den blev køvt i Jemogfix for 300 Kr. står til at bruge 300W, og 2 Amp, hvilket den ikke gør, den bruger omkring 150W og 1 Amp, den kører selvfølgelig 220v, men den kommer til at køre over en inverter, så vi igen snakker 12V.
Den skal skilles lidt af, og så skal fugtmåleren skiftes med en thermostat. Den kolde og den varme del skal adskilles, så den varme del bliver kølet af luft udefra, indsugning og udblæsning i bunden af vognen.
Den kolde den skal så kobles på en ekstra ventilator, som køler den indvendige luft. Den vil så også affugte rummet, hvilket betyder der lige skal et afløb gennem gulvet til vandet også.
Om det kommer til at virke, og hvor meget den eventuelt kommer til at kunne køle, det aner jeg ikke, men det finder jeg ud af, og om den så bare kan køle en 4-5 grader, så er det også tilfredsstillende for et system til en 500 kr.

Til køkkenet har jeg også købt en 12V Vandvarmer, den bruger 200W, og skal primært bruges når der er 220V tilslutning, men den går stadig ind under projekt "Keep it 12V" Så vi er uafhængige af 220v.

Døren til campingvogenen er et kapitel for sig selv. Jeg må desværre tilstå at vognen vrider sig lidt, når den kommer på krogen, i forhold til når den er på støtteben. Det havde jeg nu heller ikke regnet med andet, men det betyder, at døren ikke kan åbnes før støttebenene er slået ned. Den er så skæv og rammen i vognen så klein, at det ikke kan passes ordentligt til. Og selvom det kunne, så vil den aldrig blive tæt når man kører i regnvejr. Så det der skal ske der er, at enten får jeg en smed til at lave en helt ny karm og ramme til døren, som er fast og stiv, som så bliver monteret, eller også køber jeg en anden gammel dør, og monterer pladerne og vinduet i den. Men det må jeg lige se på, lige nu bliver det her ihvert fald ikke ved med at gå.

Ligeledes har jeg lidt problemet med det tætningsmasse jeg har brugt, specielt i de før nævnte samlinger i taget. Så jeg overvejer kraftigt at bruge silikone, og så holde øje med det.
Herregud om jeg skal skifte det hvert 5 år, bare det er tæt.

Det var vidst det for nu, nå jo... eftersom jeg skal holde styr på vægten hver gang jeg laver noget, har jeg købt en campingvognsvægt, så jeg ikke skal køre frem og tilbage til en veje station.
Den kostede en tudse, og er nok givet godt ud når alt kommer til alt. Jeg bliver jo nød til at følge vægten nøje.
Svar igen med citat :)
#66
Imponerende så meget energi I har lagt i vognen indtil videre. Jeg er sikker på at den bliver lige som I vil have den.

Nu ved jeg ikke hvilken tætningsmasse du har brugt til taget. Men jeg ved at profferne bruger Dekalin fugemasse. Det kan bl.a. fås hos P. J. Campingcenter i Roskilde, og sikkert også ovre hos jer. Silikone ville jeg holde mig væk fra!

Det bliver spændende at høre mere til din AC anlæg, husk at støjniveauet også er en vigtig faktor.

Pøj pøj med projektet!
[Billede: phptelYWVPM.jpg]
Renault Megane Stc. 1.6 16V 110 HK med Hobby 430 TK De Luxe 1991 på krogen.
Svar igen med citat :)
#67
Problemet ligger i, at fx. dekalin, og terostat som jeg har brugt, er geniale til sandwich konstruktioner.
og det er heller ikke der problemet er.

problemet er taget, som er samlet med 2 ender der støder sammen, der kan hverken terostat eller dekalin bruges, der skal bruges en lim.
Da jeg først fugede med terostat, gik der 4 dage så var det sprækket... så derfor.

Fordelen er at man let kan skifte fugen, da det er oven på taget, hvilket gør at det ikke er så galt at bruge Silikone.

Og alt det folk siger om silikone, jeg har lidt svært ved at forstå det skulle være så galt. Det bliver brugt til at lime akvarier sammen, og det slipper ikke.
Jeg har haft akvarier stående udenfor i solen, med koldt og varmt vand, vinter og sommer... og det bliver ikke utæt... der hvor jeg tror den ligger, er at man skal sørge for at overfladerne er 100% rengjorte.

Men nu ser vi, lige nu er der ikke andre produkter der kan gøre det.... originalt er de limet sammen nedenunder.... men det lim er væk.
Svar igen med citat :)
#68
Når du bruger silicone på metal, skal du bruge den uden eddikesyre - ellers tærer det.
Med venlig hilsen
Søren K. Pedersen


Wilk SilverStar 490 KM årg '04 · Peugeot 308 SW 2,0 HDi 150 hk
Svar igen med citat :)
#69
Hejsa

prøv og ring og snak med sika jeg ved min svoger arbejder med deres produkter og de kan både lime og tætne og holde i år vis men hvilken typer har jeg ikke en dyt forstand på.

Knus Henriette.
Kia Sorento 2,5 CRDI Aut. Polar 590 CTH 2007 ;D
[Billede: DSC_9287a.jpg]
Svar igen med citat :)
#70
Jeg vil stadig fraråde dig silicone.. Hvad med at prøve med Montagelim? Byggemarkederne har mange forskellige typer til fugepistolen.

Jeg ved af erfaring, at har du først limet med det, og det er hærdet, ja så får du det aldrig skilt ad igen. Du skal så bare have en udendørstype. Men ikke silicone, lav ikke den fejl!

Alternativt kan du lime med montagelim nederst i samlingen, og så give det en pølse dekalin øverst? Måske lidt for opfindsomt?!
[Billede: phptelYWVPM.jpg]
Renault Megane Stc. 1.6 16V 110 HK med Hobby 430 TK De Luxe 1991 på krogen.
Svar igen med citat :)
#71
Beklager der er gået så lang tid siden jeg sidst har skrevet, men der har været så meget der skulle styr på, så har intet nået siden sidst.

I dag faldt jeg over en Venstrehængt dør fra en nyere Hobby.
Målene i bredden passer, og i højden skal der skæres 9 cm af.

Den skal så tilpasses så man til slut ikke kan se andet end at der er kommet en ny ramme på døren, ellers skulle alt gerne ende op med at se originalt ud.

ydermere har jeg købt noget montagelim til taget, Så der skal også samles en dag hvor det er tørvejr, eller til vinter når jeg får den ind i laden og stå.

Der er ikke sket andet, så ingen billeder at vise, men skal nok uploade så snart der er noget Smiler
Svar igen med citat :)
#72
Så er der sket lidt igen, efter en lang pause.
Er begyndt at skille den nye hobby dør af, for at så den gamle dør over på den nye ramme.
beklager de ringe billeder, min telefon er ikke glad for at tage billeder når der er mørkt.
Så har jeg skaffet 2 fine Navkapsler, de skal lige rettes for buler og poleres, så er de fine.
har også skaffet et reservehjul, hvilket ikke var særligt nemt.

Det er heller ikke nemt at pille døren fra hinanden, faktisk så bukkede alle aluminiums profilerne, så jeg skulle have dem rettet til igen, ellers passede de ingen steder.


Vedhæftet fil(er) Thumbnail(s)
               
Svar igen med citat :)
#73
Syntes lige jeg vil tilføje at da jeg skildte den Hobby dør af, som er fra en campingvogn fra 2002, så var den altså samlet med silikone.
Det skal jeg så have skåret af alle profilerne, så jeg igen kan samle det hele, og så bruger jeg nok silikone igen, da jeg er sikker på at det vil hæfte på det gamle silikone.

Har lige fået de 9 cm skåret af dørrammen, og limet den sammen igen, mangler 6 popnitter for at den er helt samlet.
Derefter skal jeg have målt op hvorfra og til de gamle plader passer, så mønsteret på campingvognen stadig bliver fulgt i den nye dør.
Døren bliver nu fikseret, således at den ikke vil kunne åbnes i toppen alene mere.

Jeg har også skaffet en blæser til en nyere truma ovn, min plan er så at Opgradere vognen fra punktvarme til central blæservarme. Og så skal jeg prøve om jeg kan integrere et 2000W varmelegeme således at vi ikke er tvunget til at opvarme med Gas.
En udfordring bliver det også at skabe luft op bag ved sæderne, da jeg kun lige akkurat kan ligge i vognen da vi ligger på tværs, så jeg er kommet op med en plan så man kan lægge en plade ned fladt under sengen når der skal soves, og slå den op om dagen hvor der så kan pasere luft op til ruderne.
Intet er lavet på det projekt endnu, men det kommer.
Svar igen med citat :)
#74
Hej Daniel
Tak for din gode billeder og forklaringer på dit projekt, det hjælper i hvert fald mig meget Smiler
Lille spørgsmål : hvilket værktøj bruger du til at skære dine indervægge/plader til med? Har prøvet mig frem med lidt forskelligt og syntes det flosser for meget.
Mvh
Benjamin, projekt Sprite 400 fra ´61
Svar igen med citat :)
#75
Hej Benjamin.

Jeg er rigtigt glad for at mit projekt også har hjulpet dig, det er altid rart at høre at der er nogen der kan bruge det man har lavet Smiler

Til at skære vægplader til har jeg simpelthen brugt den samme sav som jeg har parteret hele vognen med, nemlig en Fugeskærer.
Der har jeg en rund klinge på med meget fine tænder, så har jeg pladen liggende på et bord med optegnede streger hvor der skal saves, og så saver jeg fra den pæne side af pladen, så får du en helt ren og fint skåret kant.
Og der kan du uden besvær skære buer og andet smart ud. Dette projekt var mig simpelthen umuligt hvis jeg ikke havde den til at partere lister og diverse indefra.

Du kan få en utroligt billig en i Jemogfix, Mærket er falke, det er i hvert fald den jeg har brugt.
Håber det kunne hjælpe.

Der går lidt længere tid før der kommer billeder herfra, da vi tar på luksus krydstogt på nilen om 1 uge, en endu en uges afslapning bagefter.
Lige nu er det den nye dør jeg er ved at lave om så den passer på min gamle vogn, men det ser i mere til når jeg kommer hjem igen.

Spørg endelig hvis du har flere spørgsmål.
Svar igen med citat :)


Hop til forum:


Bruger(e) der ser denne tråd: 1 Gæste(r)