Dansk Camping Forum

Fuld Version: El i stedet for Gas.
Du ser lige nu en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version her med fuldstændig formattering.
Hej Allesammen.

Jeg har højst sandsynligt fået lappet vores første LMC fra 85-86 sammen og skal have den gamle lugt ud! 

Vi kom til at snakke om, om vi ikke skulle skrotte det gamle gasanlæg og i stedet bruge EL, altså købe en elkogeplade og el køleskab og smide i vognen, er der nogen der har erfaring med det? Eventuelt tips?
Vi vil nok også bruge en el radiator, hvis vi skulle få brug for varme i vognen. Men den skal primært bruges om sommeren.  

Det gamle gas køleskab og blus ville vi bare lade være. Da jeg tænker det er for omfattende at pille skabet ud?
Det er jo selvfølgelig et valg og tage, jeg må indrømme jeg vil nødig undvære den frihed det giver og have gas til rådighed, både til køl og til varme samt madlavning.
Jeg tror i vil fortryde det, et forslag kunne være og kontakte en caravanmekaniker og høre hvad det vil koste og få det lavet, det er ikke sikkert det er så dyrt når det kommer til stykket.
Der er jo også problematikken omkring strømforbrug, grundlæggende accepter campingpladserne jo ikke at man bruger strøm til opvarmning.
Er overbevist om at du vil fortryde hvis gasanlæg skrottes.
Hvis der skal koges lidt vil du hurtigt komme op på de 10A som er tilgængeligt på de fleste danske campingpladser, på udenlandske pladser kan du komme ud for at der er mellem 4 og 16A til rådighed.
Med hensyn til opvarmning skal du have er panel på mindst 2000W, og så er der ikke strøm til at kunne bruge en kogeplade.
Et helt andet aspekt er økonomien, har set pladser som tager helt op til 4 kr. pr. kilowatt (det mest almindelige er 3-3,5 kr.). og du kommer nemt til at bruge 10 - 15 kilowatt strøm i døgnet - måske endda mere - som du ser kan det blive ret så bekosteligt.
Derfor få renoveret gasanlægget i stedet af en fagmand og sørg for at det er vedligeholdt og gastestet mindst hvert andet år. så har du masser af varme og kogeblus til en fornuftig penge